Следвайте ни:

Събития

„Ден на осиновителя“ и „Празник на приматите“ в Софийския Зоопарк

poster_lazarov_den_16

На 23 април 2016 г. – Лазаровден, в Зоологическа градина – София традиционно ще отбележим „Денят на осиновителя”. В този ден изказваме своята благодарност и раздаваме паспорти на осиновителите на животни от Зоопарка. Тази година, по повод настъпването на Годината на Огнената маймуна, в същия ден ще организираме и още едно събитие – Празник на  приматите.

Представяме Ви програмата за двете мероприятия:

Ден на осиновителя на лятната сцена на Зоопарка

Начало: 11:00 часа

Край: 13:30 часа

11:00 – 13:30 часа – Празничен концерт с водещ г-н Петър Вучков, в който ще вземат участие детска вокална група “Мики Маус”, дамска вокална група “Наслада”, клуб за български народни танци “Жар птица”, младата поп изпълнителка Калина Вълчинкова и др. Специален гост ще бъде астроложката Алена, която ще ни разкаже какво вещае годината на Огнената маймуна. По време на концерта ще бъдат раздадени паспортите на осиновителите на животни от Зоологическа градина – София.

13:15 часа – обявяване и награждаване на победителите в Конкурса за най-добре маскирано като маймунка дете

Празник на приматите пред Зала Маймуни 1

Начало: 10:00 часа

Край: 14:30 часа

10:00 – 12:30 часа – регистрация на участниците в Конкурса за най-добре маскирано като маймунка дете. Желаещите да участват в конкурса трябва да дойдат предварително маскирани на информационния щанд пред Зала Маймуни 1, където ще бъдат снимани и записвани в конкурса. След като разгледа внимателно снимките на участниците, тричленно неподкупно 🙂 жури от служители на Зоопарка ще определи победителите, за които сме предвидили тематични награди!

10:00 – 14:00 часа – информационна кампания за приматите по света; децата ще могат да се включат в безплатни арт-ателиета за изработка на картички и маски с маймуни, оцветяване на тематични рисунки и моделиране с глина.

14:00 – 14:30 часа – посетителите ще могат да наблюдават как гледачите хранят приматите от Зала Маймуни 1.

За повече информация:

Ирина Сахатчиева – експерт връзки с обществеостта – 0878 640 183

Катерина Зарева-Симеонова – отг. Сектор „Учебно-образователен“– 0878 640 252