Следвайте ни:

Лятно Зооучилище

IMG_9814Лятното зооучилище се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.
През юни програмата е за деца от 7 до 10 години. Всяка група се състои от 20 деца и има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 15.30 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия.
През юли програмата е за деца от 11 до 14 години. Заниманията са организирани по същия начин, както за по-малките деца, но програмата е с по-различно съдържание.
Програмите за Лятното зооучилище за двете възрастови групи са създадени от екипа на центъра. Те са уникални по съдържание и могат да се прилагат само в условията на Софийския зоопарк. Създадени са на базата на опита и разработки на подобни образователни центрове в зоопаркове в цял свят. Програмите се основават на нестандартни и забавни методи за поднасяне на информацията, включени са много игри, възможности за творческа изява и индивидуални и групови дейности. Неотменна част от учебната програма са контакта и грижите за животните на центъра.

IMG_9649

Записването за Лятното зооучилище започва в първата половина на май, като всяка година се определя точната дата и графикът на групите. Тази информация се публикува на сайта на Зоопарка през април.

Таксата за петдневната програма на Лятното зооучилище е 60лв. Зоопаркът не осигурява обяд и транспорт на учениците.

Лятно зоо-училище в Зоологическа градина –София през 2016г.

През 2016г. лятното зоо-училище отново ще зарадва децата със своята интересна програма през юни и юли. Тази година то ще се състои от 6 юни до 29 юли. Ще бъдат сформирани 8 групи в следния график:

Групи през м. юни за деца от 7 да 10 години ще са четири и ще се провеждат в следните периоди:

От 6 до 10 юни, от 13 до 17 юни, от 20 до 24 юни, от 27 юни до 1 юли

Групите през м. юли за деца от 11 до 14 години ще са четири и ще се провеждат в следните периоди:

От 4 до 8 юли, от 11 до 15 юли, от 18 до 22 юли, 25 до 29 юли

Всяка група ще се състои от 20 деца. Таксата за петдневната програма е 60лв. и е утвърдена от Столичния общински съвет.

IMG_9822Децата, които са записани на Лятно Зооучилище трябва да бъдат доведени от родител в първия ден от програмата (понеделник)на своята група в 9:30 часа при нас – в сградата на Екологичния център. Тогава ще трябва да попълните или да предадете вече попълнена Декларация за съгласие на служителите на центъра, която може да изтеглите от приложения линк.

Деклация_за_съгласие_лятно_зооучилище_2016

След това трябва да платите таксата за Лятното Зооучилище в касата на Зоопарка в администаративната сграда, която се намира в  близост до Централния вход.